Winogrono

Polityka prywatności

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

  • Administratorem danych osobowych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE jest Okręgowa Izba Radców Prawnych w Zielonej Górze, ul. Ks. Piotra Skargi 10, 65-416 Zielona Góra, posiadająca numer REGON 001076100 oraz numer NIP 9730449438.
  • Administrator danych osobowych powołał Inspektora Ochrony Danych, którym jest Rafał Wielgus. Można się z nim kontaktować poprzez nr tel. 68 411 40 00, email. iod@bhpex.pl lub klikając w link Inspektor Ochrony Danych
  • Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych stanowi art. 6 ust. 1 lit. a i c.
  • Zgodnie art. 6 ust. 1 lit. a, dane osobowe przetwarzane za zgodą osób, których dane, których przetwarzanie nie wynika wprost z przepisów prawa.
  • Zgodnie art. 6 ust. 1 lit. c, dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji zadań statutowych i ustawowych Administratora.
  • Administrator danych osobowych nie przekazuje danych do państwa trzeciego.
  • Przetwarzane dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu, czyli zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji bez udziału człowieka.
  • Informujemy, że przysługują Państwu prawa do:
  • dostępu do swoich danych zgodnie z art. 15,
  • sprostowania danych zgodnie z art. 16,
  • usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie zgodnie z art. 17,
  • ograniczenia przetwarzania zgodnie z art. 18.
  • Przysługuje Państwu również prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na przetwarzanie ich danych przez Administratora. Realizacja uprawnień, o których mowa powyżej może odbywać się poprzez pisemne wskazanie swoich żądań przesłane na adres Administratora.

POLITYKA COOKIES

  • Zasady dotyczące stosowania
  • Aby nasza strona internetowa funkcjonowała poprawnie, kiedy ją odwiedzasz, używamy technologii znanej jako „pliki cookie”. Są to małe pliki, które wysyłamy do Twojego komputera i później możemy się do nich odnieść. Mogą to być pliki cookie sesyjne bądź trwałe (session lub persistent cookies) i mogą korzystać z technologii takiej jak JavaSript lub Flash. Pliki cookie pomagają nam uczynić Twój pobyt na stronie płynnym i tak osobistym, jak tylko to możliwe. Pokazują nam, co wszyscy użytkownicy robią na naszej stronie, a to pomaga nam podnosić komfort jej użytkowania.
  • Używamy „Cookies sesji” – które działają tylko podczas przeglądania naszych stron internetowych umożliwiając tym samym prawidłowe ich funkcjonowanie. Są również wykorzystywane przez serwer do przechowywania informacji o działaniach, dzięki czemu, w przypadku zerwania połączenia z serwerem, możesz wrócić w to samo miejsce na stronie.
  • Używamy „Cookies trwałych” – które pozostają na komputerze po odwiedzeniu naszej strony, co oznacza, że witryna może zapamiętać Twoje ustawienia kiedy nas odwiedzasz. Dzięki temu strona staje się dla Ciebie łatwiejsza w nawigacji i zapamiętuje Twoje preferencje.
  • Używamy „Cookies podmiotów zewnętrznych” – które umożliwiają dostosowanie wyświetlanej strony do Twoich preferencji.
  • Pliki cookie są przez nas wykorzystywane wyłącznie za Twoją zgodą. W celu wyrażenia zgody na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie, dokonaj odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzystasz, lub pozostaw je na domyślnym poziomie, umożliwiającym przetwarzanie danych. W celu wprowadzenia zmian zastosuj się do instrukcji, które znajdziesz klikając przycisk „Pomoc” w menu swojej przeglądarki.
  • Prosimy, abyś swoją decyzję w przedmiocie udzielenia zgody na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie podjął bezpośrednio po wejściu na naszą stronę internetową.
  • Jeżeli wyrazisz zgodę na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie, będziemy mieli dostęp do plików cookie zapisanych na Twoim komputerze, kiedy znowu odwiedzisz naszą stronę, lub kiedy otworzysz email od nas. Dzięki temu, będziemy mogli ułatwić Ci sposób korzystania ze strony oraz dostosować ją do Twoich potrzeb i indywidualnych upodobań.
  • Jeśli nie wyrazisz zgody na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie lub zdecydujesz się na ich późniejsze usunięcie albo zablokowanie, niektóre obszary lub funkcje naszej strony mogą być niedostępne. W celu usunięcia lub zablokowania plików cookie zapisanych na Twoim komputerze, zastosuj się do instrukcji, które znajdziesz klikając przycisk „Pomoc” w menu swojej przeglądarki.
  • Niezbędne pliki cookie.
  • Zapewniają spójność strony.
  • Poprawiają wydajność strony, skracając czas ładowania.
  • Zwiększają komfort użytkowania.
  • Umożliwiają udostępnianie i polubienie materiałów na innych stronach.
  • Wysyłają dane do innych stron, personalizując ich reklamy. Jest to jednak funkcja, której my nie używamy.
  • Przykłady użycia
  • Umożliwiają rozpoznanie Twojego komputera, abyś nie musiał wpisywać tych samych danych kilkakrotnie w czasie trwania jednego zadania.
  • Sprawdzają jak wiele osób korzysta z usług, aby ułatwić im użytkowanie i zapewnić wystarczającą pojemność i prędkość strony.
  • Analizują dane, które umożliwiają nam zapoznanie się ze sposobem korzystania z usług administracyjnych online, abyśmy mogli je ulepszać.
  • Uwagi końcowe
  • Udzielenie zgody na używanie plików cookie umożliwi Ci korzystanie z niektórych dodatkowych funkcji strony.
  • Zebrane pliki cookies nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis.
  • Istnieje możliwość korzystania ze strony internetowej bez wykorzystywania mechanizmu cookies, jednak może to spowodować, że część funkcji lub usługi witryny nie będzie działać prawidłowo.
  • Jeśli nie wyrażasz zgody na korzystanie z plików cookies powinieneś zaznaczyć w ustawieniach przeglądarki opcję odrzucania plików cookies lub sygnalizowania ich przesłania.